Під час командно-штабних навчань.

Одне з головних завдань навчань — демонстрація готовності України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також здатності протистояти іншим загрозам. Навчання також сприятимуть визначенню подальших напрямів розвитку системи управління ЗСУ.

«Це ще один сигнал потужної міжнародної підтримки України в захисті своєї територіальної цілісності та безпеки в Європі. Наш бойовий досвід стає частиною навчально-бойових програм, що високо цінуються в усьому світі. Свідченням цього є участь у навчаннях представників наших держав-партнерів», — зазначив Президент Володимир Зеленський у Міжвідомчому центрі підготовки військових частин і підрозділів «Широкий лан».

Президент позитивно оцінив навчання і привітав із проведеними випробуваннями. «Задоволений, як і всі українці, нашою армією, і вдячний кожному, хто захищає наші суверенітет і територіальну цілісність. Вважаю, що ці навчання дуже важливі, бо це не просто якесь тренування, а навчання, максимально наближені до реальності, до війни. Знаю, що і британці, й інші партнери з Альянсу, залучені до цих навчань, бачать, що багато чого навчила нас війна на сході країни, наші військові працюють на найвищому рівні», — сказав глава держави.

Фото president.gov.ua