«Вольфсбург» (Німеччина) — «Десна» (Україна, Чернігів). 2:0. Голи: Гілявогі, 16, Гінчек, 90+2.

«Вольфсбург»: Кастелс, Штеффен, Лакруа (Брукс, 62), Гілявогі, Руссійон, Шлагер, Арнольд, Мармуш (Отавіо, 58), Мегмеді, Віктор, Вегорст (Гінчек, 78). Тренер — Олівер Гласнер.

«Десна»: Паст, Мостовий, Тамм, Гітченко, Конопля, Домбровський (Єрмаков, 65), Огиря, Картушов (Гуцуляк, 46), Тотовицький, Калітвінцев, Будківський (Шевцов, 84). Тренер — Олександр Рябоконь.

Вилучено Тамма, 60 (друге попередження).

Рефері — Лоуренс Віссер (Бельгія).

Вольфсбург. «АВК Арена». Без глядачів. 16 градусів.

Як розповіли журналісти телеканала «Футбол», німці влаштували дебютанту єврокубків «шикарний» прийом. В аеропорту чернігівчани дізналися, що автобус їх не чекає. Господарі чомусь вирішили, що замовляти його недоцільно. Довелося самим наймати транспорт.

Потім з’ясувалося, що скасували передматчеву прес-конференцію тренера «Десни», бо у місцевих журналістів вона не викликала інтерес.

Матч планували провести на 30-тисячнику «Фольксваген Арена», але останньої миті його перенесли на стадіон значно менший (на 5 тисяч глядачів). Мовляв, так дешевше. А там перед тренуванням замкнули нашу роздягальню і... сховали ключі.

Звісно, така «гостинність» ображає.

А сам поєдинок минув у майже рівній боротьбі. І у «Десни» були моменти. Однак вона програла. Її суперник поки що сильніший, з великим досвідом виступів у єврокубках. Наш клуб здобув цінний досвід.

***

«Рієка» (Хорватія) — «Колос» (Україна, Ковалівка). 2:0. Голи: Есковал, 102, Андріяшевич, 115.

«Рієка»: Невістич, Цапан, Велкосский (Есковал, 91), Смолчич (Роспопович, 90+1), Томечак, Гнєзда-Черін, Павичич (Куленович, 71), Штефул, Мурич, Лончар, Андріяшевич. Тренер — Симон Рожман.

«Колос»: Волинець, Кравченко, Гавриш, Петров, Новак, Ємець, Смирний (Костишин, 84), Богданов, Задоя, Антюх (Морозко, 90+5), Лисенко (Селезньов, 71). Тренер — Руслан Костишин.

Рефері — Тьягу Мартінш (Португалія).

Рієка. Стадіон «Рієка». Без глядачів. 20 градусів. Дощ.

Перший тайм завершився без забитих м’ячів, а в другій половині зустрічі вперед пішов уже «Колос». У деяких моментах українській команді зовсім трохи не вистачило до забитого м’яча.

На жаль, втрутилися погодні умови, пішов сильний дощ — газон перетворився на болото. Команди так і не забили в основний час. Зустріч перейшла в екстра-тайм.

«Рієці» одразу пощастило — після подачі кутового Есковал пробив зблизька і м’яч від поперечини влетів у ворота.

І другий гол «Рієка» забила після розіграшу кутового. Волинець не зафіксував м’яч у руках, після чого Андріяшевич забив у порожні ворота.

Виступи у змаганнях продовжать хорвати.