На знімках: Майданчик до і після оновлення.

Фото Андрія ШПАКА.

Його складова — мурал художників Юрія і Марти Пітчуків. Проект втілили спільно ГО «Молодіжний центр Paragraph Прикарпатського національного університету» за підтримки народної депутатки Оксани Савчук та міського голови Руслана Марцінківа.

«Це вже 20-й мурал, до створення якого я з великою радістю долучилася. Стінописи прикрашають місто, роблять його привабливим для мешканців і для туристів. Такі художні витвори є в кожному мікрорайоні. Тепер організовуємо до них велоекскурсії», — розповіла Оксана Савчук.

Торік Молодіжний центр Paragraph ПНУ у рамках міської програми «Бюджет участі» переміг із проектом облаштування культурно-мистецького простору «Апостроф» на вулиці Шевченка. Один із співза-
сновників цієї громадської організації Андрій Шпак розповів, що за отримані кошти відновили стару занедбану сцену біля університету, яка є літнім майданчиком від Paragraph. Також переклали бруківку, встановили лавки, навели лад на території.

«У рамках проекту ми передбачили два пандуси із поручнями, щоб дати можливість людям на інвалідних візках безперешкодно дістатися до «Апострофа» та нашого молодіжного центру Paragraph. А мурал — уже третя і завершальна фаза облаштування культурно-мистецького простору. Завдяки цьому в місті з’явилася нова фотозона, а сам майданчик набув сучасного вигляду, який доповнює красу вулиці Шевченка. Приємно, що випускники ПНУ не забувають рідний університет і допомагають. Хороший приклад підтримки народним депутатом молодіжних ініціатив у місті та співпраці університету, молоді й міської влади. Всебічно гратулює ініціативу молоді ректор ПНУ Ігор Цепенда», — акцентував Андрій Шпак.

Івано-Франківська область.