Очікується, що цей центр підтримки сприятиме налагодженню тіснішої співпраці Донеччини з інституціями Європейського Союзу.

В урочистому відкритті взяли участь голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина (на знімку), заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин.

Консультативна місія ЄС (КМЄС) в Україні працює з 2014 року, надаючи консультаційну допомогу органам державної влади щодо реформування сектору цивільної безпеки і приведення його до стандартів ЄС. До сьогодні місія мала чотири представництва: у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Тепер працюватиме й п’яте — в Маріуполі.

Під час відкриття регіонального представництва КМЄС наголошувалося на важливості порад від провідних європейських та українських фахівців щодо подальшого розвитку українського громадянського суспільства й реформування правоохоронних органів, зокрема.

На Театральній площі Маріуполя з нагоди відкриття представництва розташувалося «містечко» з павільйонів КМЄС та українських партнерів місії. Відвідувачі мали можливість безпосередньо поспілкуватися з європейськими правоохоронцями, подивитися виступи ансамблю барабанщиць та оркестру Національної поліції Донеччини. Патрульні провели яскраву презентацію для дітей правил безпечної поведінки на дорозі. Поліцейські та прикордонники Донеччини демонстрували роботу своїх кінологічних служб.

Усі громадські заходи було організовано відповідно до карантинних обмежень.

Фото прес-служби Донецької ОДА.