Так, за даними прес-центру штабу ООС, російсько-окупаційні війська випустили три черги зі стрілецької зброї поблизу Старогнатівки. Вогневі провокації ворога зафіксовано також поблизу населеного пункту Авдіївка, що на Донецькому напрямку. Бойовики здійснили неприцільні обстріли позицій ЗСУ зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

Ще два порушення режиму припинення вогню було зафіксовано на Луганському напрямку. Ввечері, неподалік населеного пункту Шуми, агресор гатив зі стрілецької зброю та гранатомета.

«Ворожі провокації не несли загрози життю та здоров’ю українських військових, тому вогонь у відповідь не відкривався. Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає», — зазначили у штабі.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ продовжує використовувати режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування. «Минулого тижня найбільш інтенсивні заходи зі спорудження окопів і бліндажів противник здійснював на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках. Крім того, окупанти встановлювали нові та поновлювали наявні мінно-вибухові загородження, у тому числі поблизу приватних осель місцевого населення, з використанням протипіхотних мін ОЗМ-72 і ПОМ-2», — зазначили в силовому відомстві.