Загальна кількість випадків зараження в країні збільшилася до 20 271. Зараз у медзакладах лікуються від коронавірусу 780 осіб, 42 з яких перебувають у реанімаційних відділеннях. За останню добу видужало 163 пацієнти, а загальна кількість тих, хто вилікувався, становить 14 339 осіб. Але й загальна кількість смертних випадків зросла до 807. Це дані Національної інформаційної системи.

Проте країною почали поширюватися чутки, що COVID-19 забрав значно більше жертв, що в лікарнях країни не вистачає місць для тих, хто заразився, немає достатньої кількості лікарів і медсестер для догляду за хворими, а влада не повідомляє справжнього стану справ стосовно коронавірусу. Щоправда, є й інша думка -- коронавірус існує лише в передачах радіо й телебачення, бо немає ніякої загрози для населення.

Ось чому міністр охорони здоров'я Костадін Ангелов в ефірі телеканалу БТВ повідомив, що, починаючи з цього тижня, буде відновлено брифінги Національного оперативного штабу. «Ми хочемо, щоб люди знали правду, а не спекуляції чи маніпуляційні твердження про поширення коронавірусу», - заявив він. Зустрічі з журналістами проходитимуть щочетверга, а з повідомленнями для преси виступатимуть сам міністр і члени оперативного штабу.

Костадін Ангелов заспокоїв громадян, повідомивши, що нині ситуація під контролем і немає кризи в охороні здоров'я. За його словами, серед усіх європейських країн Болгарія зараз посідає 26-те місце із захворюваності, хоча раніше була на другому. Коментуючи зростання кількості заражених, міністр зазначив, що має минути хоча б два тижні для того, щоб зрозуміти, яка виникла тенденція порівняно з попереднім таким самим терміном. Він повідомив, що ситуація в болгарських школах не викликає особливого занепокоєння, а оперативний штаб стежить за кожним випадком захворювання учнів та викладачів і ухвалює необхідні рішення. «Встановлення санітарних постів на в'їздах до міст Болгарії навіть не обговорюється, бо такі додаткові заходи на даний момент зайві. А ось носити маски в закритих приміщеннях, дотримуватися принципу трьох "Д" -- дистанція, дисципліна й дезінфекція -- просто необхідно для безпеки людей», -- повідомив міністр охорони здоров'я.