Марія Іонова, Олена Кондратюк, Еріка Квапілова.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк разом зі співголовами МФО «Рівні можливості», народними депутатами Марією Іоновою, Інною Совсун та Мариною Бардіною провела першу робочу зустріч з новою Представницею ООН Жінки в Україні Ерікою Квапіловою.

Олена Кондратюк від імені Верховної Ради привітала пані Еріку з призначенням та початком місії в Україні. Своєю чергою Представниця ООН Жінки відзначила значний прогрес нашої держави в питаннях досягнення рівності жінок та чоловіків у всіх сферах життя.

«Це в тому числі результат діяльності МФО «Рівні можливості» на законодавчому рівні. Зокрема, це стосується сорокавідсоткової квоти на осіб однієї статі на цьогорічних місцевих виборах. Усі ми очікуємо, що таке нововведення створить умови для появи нових лідерок у громадах, які принесуть із собою нову якість політики», — наголосила Олена Кондратюк.

Під час зустрічі сторони обговорили спільні плани щодо співпраці у питаннях досягнення гендерної рівності в секторах освіти, безпеки та оборони.

«Крім політичного лідерства, мене також турбують питання економічної участі жінок. Це надзвичайно важлива тема, враховуючи вплив COVID-19 та економічну кризу. Від того, як українські жінки можуть реалізуватися, забезпечити себе і свої родини, залежить все інше», — зазначила заступниця Голови Верховної Ради.

На переконання Олени Кондратюк, ця тема має стати однією з головних на цьогорічному четвертому Українському жіночому конгресі. «Зараз ведеться активна підготовка до цієї події і ми щиро вдячні ООН Жінкам за допомогу та підтримку нашого Конгресу», — сказала вона.

Заступниця голови парламенту додала, що на порядку денному стоїть питання ратифікації Стамбульської конвенції в Україні. Еріка Квапілова своєю чергою зазначила, що мова йде не про гендер, а передусім про захист і збереження життя.

Також учасники робочої зустрічі відзначили позитивний економічний ефект, який дає країнам ратифікація Конвенції.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.