Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, Президент України Володимир Зеленський.

Глава держави побував на найбільших об’єктах, що зводяться за програмою «Велике будівництво». Серед таких — північна об’їзна дороги міста Рівне. Це один із наймасштабніших проектів, над яким працюють в області. Триває будівництво першої черги північного обходу. Роботи виконує білоруський підрядник — «ДБТ № 2, м. Гомель». Це 6-кілометрова ділянка дороги між трасою Н-25 Городище — Рівне — Старокостянтинів до траси Ходоси — Кустин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до «Рівнеазоту», а після цього — поточний ремонт дороги від «Рівнеазоту» до траси Н-22.

Реалізація проекту звільнить Рівне від транзитних автомобілів, що прямують міжнародною трасою з Житомира та Києва у напрямку Луцька, а також національною дорогою до прикордонного міста Устилуг, що межує з Польщею, збереже від руйнування автошляхи, а також сприятиме підвищенню безпеки руху.

Загальна кошторисна вартість північної об’їзної — понад 830 мільйонів гривень, з них у 2020 році виділено 310 мільйонів.

Завершення будівництва обходу передбачається у 2021 році. Цьогоріч заплановано, зокрема, перевлаштувати ЛЕП-10 кВ на перетині зі шляхопроводом, мережі та системи зв’язку, реконструювати мережі газопостачання та облаштувати штучні споруди системи водовідведення.

— «Велике будівництво» — як подразник для багатьох наших політичних опонентів. Бо наочно показує людям, що вже давно можна було б зробити в Україні, якби ті влади, які були, справді займалися розвитком країни, а не особистим збагаченням за рахунок країни, — заявив Володимир Зеленський.

Президент побував ще на одному об’єкті програми «Велике будівництво» — спортивному комплексі на вулиці Макарова у Рівному — найбільшому в Західній Україні. Першу чергу його планують ввести в експлуатацію вже наступного року, поки що його готовність — 65 відсотків: уже збудовано два поверхи, встановлено трибуни та вікна. Будівельники перекривають дах, аби із настанням холодів можна було перейти до внутрішніх робіт. Попередньо, спортивна субвенція на цей об’єкт — понад 64 мільйони гривень.

Спорткомплекс на Макарова, як його уже називають рівняни, матиме універсальний спортзал на три тисячі глядачів, його можна швидко трансформувати в глядацький концертний зал для проведення не лише спортивних змагань всеукраїнського чи міжнародного рівня, а й культурних мистецьких заходів.

Президент сказав, що об’єкт — це великі кошти для держави, але це дуже важливо для Рівного та області. Друга черга передбачає будівництво басейну, для цього по Україні планується програма будівництва басейнів, якщо її затвердить Верховна Рада. Якщо програму підтримає парламент, то можна на спорткомплексі паралельно почати зведення басейну, щоб об’єкт у Рівному не став довгобудом, сказав Володимир Зеленський. Амбітна ціль, яку потрібно досягти.

Президент Володимир Зеленський побував у Республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравм для учасників бойових дій (АТО/ООС), який створений і діє на базі Комунального підприємства «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради, що у селищі Клевань Рівненського району. Це перший подібний заклад у системі охорони здоров’я. Центр фінансується з державного бюджету через МОЗ.

— Нині у Республіканському центрі проходять лікування та реабілітацію 32 учасники АТО, вона триває до шести місяців, — розповів начальник госпіталю Андрій Бурачик. — Загалом з 1 січня 2018 року, відколи відкрився Центр (він забезпечений сучасним лікувальним та реабілітаційним обладнанням), тут курс лікування та реабілітації пройшли 534 пацієнти. А у самому госпіталі щороку отримують стаціонарне лікування майже 5 тисяч ветеранів війни.

Президент поспілкувався з воїнами, які нині на реабілітації у Республіканському центрі, а також з колективом госпіталю, якому подякував за роботу. Володимир Зеленський пообіцяв допомогти з будівництвом переходу між лікувальним і фізіотерапевтичним корпусами, дав завдання начальнику госпіталю написати перелік медичного обладнання, яке потрібне Рівненському обласному госпіталю ветеранів війни.

Рівне.

Фото: president.gov.ua