На кінець вересня 20 тисяч застрахованих осіб (з яких 5 тисяч медиків), котрі перебували на самоізоляції, отримали 24,9 млн гривень допомоги, повідомляє прес-служба фонду.

Пройти оплачувану самоізоляцію працюючі українці можуть у разі безпосереднього контакту з хворим на коронавірус.

Сума виплат від фонду становитиме 50% середнього доходу, незалежно від тривалості страхового стажу, і 100% — для медичних працівників.

Нагадаємо, що ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Раніше повідомлялося, що Фонд соцстраху компенсував українцям 422 млн гривень втраченого заробітку через догляд за хворими дітьми.

Тим часом у столиці, за поточними даними від консалтингових компаній за минулий місяць, більша частина персоналу продовжує працювати віддалено.

Вказується, що на кінець вересня поза офісами працювало майже 73% з опитаних респондентів і це попри те, що вже з липня частина українців стала активно відновлювати свій робочий ритм після низки послаблень щодо карантину.

При цьому в контексті нових вимог з’ясувалося, що частина компаній елементарно не встигла підготувати необхідні умови для роботи в офісі. Деякі роботодавці намагаються чергувати дистанційний режим роботи з діяльністю в офісі.

Повідомляється, що консалтингова компанія Colliers International провела опитування серед понад 5000 респондентів із 25 країн, за результатами якого майже половина респондентів залишилися б вдома 1—2 дні, щоб працювати дистанційно, а інші — 3 і більше днів на тиждень.

Коронавірус коронавірусом, а стан виконання видатків за підсумками 8 місяців 2020-го не поліпшився порівняно із ситуацією за перше півріччя. Видатки не проведено на 92,4 млрд гривень. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан в одному з ефірів «Українського радіо», повідомляє прес-служба Рахункової палати України.

«Виконання доходів державного бюджету порівняно з першим півріччям поліпшилося. Ситуація з видатками, на жаль, набагато гірша. Нині не проведено видатків на 92,4 млрд гривень (12,5% від планового значення). У першому півріччі їх здійснили на 51 млрд гривень (9,5%) менше від плану», — сказав він.

За словами голови Рахункової палати, найскладніша ситуація в МОЗ, яке не використало загалом 24,8 млрд гривень, з яких 13,6 млрд (24% від плану) — на відшкодування витрат на медичне обслуговування населення, та в Міністерстві оборони України, яке не здійснило видатків загалом на 10,6 млрд гривень, з яких 5,7 млрд (41% від плану) — на закупівлю, модернізацію і ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання.

Раніше Валерій Пацкан звертав увагу, що за 8 місяців 2020-го стан виконання доходів державного бюджету покращився порівняно із ситуацією за перше півріччя. Якщо за 6 місяців план доходів загального фонду не був виконаний на 38 млрд гривень, або 7,8%, то у січні-серпні — на 18,4 млрд гривень, або 3%.

А що ви хотіли? Адже коронавірус!

Підсумовував Віктор БОНДАР.