Це був перший двосторонній саміт ЄС із країною-партнером, який пройшов у традиційному «живому» форматі, з початку пандемії COVID-19. Делегацію України очолив Президент Володимир Зеленський. Серед пріоритетних тем, зокрема, обговорювалися подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпраця в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальша підтримка з боку ЄС процесу реформ. Окрему  увагу було приділено безпековій ситуації на Донбасі та поглибленню координації зусиль України і ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан.

На полях саміту планувалося підписання низки фінансових угод між Україною та ЄС у межах Європейського інструменту сусідства, зокрема, щодо підтримки сходу України, громадянського суспільства та пом’якшення наслідків кліматичних змін. Також мало відбутися підписання угод з Європейським інвестиційним банком, що передбачають залучення фінансування на удосконалення енергоефективності громадських будівель та модернізацію і цифровізацію «Укрпошти». На момент верстки номера інформація про те, що ці документи підписано, не надходила, адже саміт розпочався увечері, тож подробиці читайте в наступному номері газети.

Водночас завтра розпочнеться офіційний дводенний візит Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії. Як повідомляє прес-служба глави держави, заплановані переговори В. Зеленського з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Плановано підписання низки інших двосторонніх документів щодо співпраці в сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів.

У межах візиту передбачена аудієнція Президента Володимира Зеленського зі Спікером Палати громад парламенту Ліндсі Гойлом, Лорд-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, відвідання Лондонської фондової біржі та зустріч з інвесторами.