Особливий акцент у його ході було зроблено на зміцнення військового співробітництва. Зокрема, глава держави відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті. Президент оглянув авіаносець Королівських ВМС Prince of Wales, де йому показали сучасне високотехнологічне оснащення корабля. Також він ознайомився зі зразками озброєнь британського оборонно-промислового комплексу.

Згодом у присутності Президента міністр оборони України Андрій Таран і Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між двома країнами у військовій і військово-технічній сферах. Меморандум, зокрема, передбачає співпрацю в оборонній галузі. Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства в розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів. У прес-службі Президента України вказують, що це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проектів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, що триває в Чорноморському регіоні. Втім, усіх деталей цього документа не розкривають.

За даними «Європейської правди», домовленість, досягнута для підписання Меморандуму, передбачає переоснащення українських Збройних сил сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.
Насиченим виявився й політичний аспект візиту. Так, між двома країнами було підписано Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство, яка виводить українсько-британські відносини на рівень стратегічного партнерства.

Окрім того, Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою в Букінгемському палаці зустрілися з членами британської королівської родини — Їхніми Королівськими Високостями Герцогом та Герцогинею Кембриджськими (на знімку). Це — перша аудієнція Президента України в членів британської королівської родини. За повідомленням прес-служби, глава держави говорив про важливість відносин між нашими народами та подякував Їхнім Королівським Високостям за теплий прийом.

Водночас у рамках візиту Президента міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом.

Дмитро Кулеба поінформував Домініка Рааба про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі в ньому. Також міністри домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці в міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Фото прес-служби Президента України.