Таку думку під час круглого столу з питань стимулювання та розвитку інвестиційної діяльності в Україні висловив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Насамперед глава уряду відзначив успішне проведення 22-го саміту Україна — Європейський Союз, за результатами якого Президент України Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Шарль Мішель та віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель виступили зі спільною заявою, в якій засвідчили відданість України європейському та євроатлантичному курсу.

«Вважаю, це потужний сигнал для міжнародних інвесторів. Цей документ є основою для роботи уряду, тож у відповідності з ним ми розпочинаємо підготовку до Ради Асоціації, яка запланована на 8 грудня нинішнього року. Політичний вектор нашої країни є незмінним. Уряд продовжує реформи, які дають міцний поштовх для економічного розвитку», — підкреслив прем’єр, зауваживши, що потенціал можливостей в Україні — величезний. Одна з таких можливостей, за його словами, — це приватизація державних підприємств. «Цього року від приватизації ми отримали вже більше, ніж разом за останні два роки. Водночас ми чітко визначаємо три основні умови приватизації: нові робочі місця, сплата податків та додаткові інвестиції», — сказав він, додавши, що поряд із цим уряд активно користується інструментом державно-приватного партнерства, коли йдеться про такі великі інфраструктурні об’єкти, як порти чи дорожнє господарство.

Одним із найважливіших проектів у сфері функціонування індустріальних та інноваційних парків Д. Шмигаль назвав «Дія-Сіті». «За допомогою цього проекту ми хочемо створити віртуальну вільну економічну зону, куди будемо залучати іноземних інвесторів для створення робочих місць на сприятливих умовах. Вигідні податкові ставки, відсутність бюрократії, зручна цифрова платформа для ведення бізнесу й отримання всіх необхідних послуг онлайн — це переваги проекту «Дія-Сіті», — сказав прем’єр, додавши, що для покращення інвестиційної інфраструктури також планується ухвалити низку законопроектів, зокрема, про так званих «інвестиційних нянь», які надаватимуть супровід великим інвесторам. Крім того, глава уряду наголосив, що для покращення інвестиційного клімату потрібні боротьба з корупцією, спрощення ведення бізнесу, завершення судової реформи та забезпечення справедливого правосуддя для інвесторів.

«Це основні напрями, над якими уряд працює разом із Верховною Радою, щоб виграти геополітичну та регіональну конкуренцію в частині залучення інвестицій у нашу країну», — зазначив Д. Шмигаль.

Фото Урядового порталу.