Як зазначає начальник управління культури міськради Євген Хорошилов, проект не має аналогів у місті. Він несе не тільки освітню, а й об’єднуючу місію.

«Є багато людей, які прагнуть розбудовувати гумористичний напрям і в місті, і в Україні. Тому ми вирішили допомогти їм досягти успіхів у цій сфері», — каже чиновник.

За словами керівника Художньої ради при міському голові, у минулому відомого гумориста Григорія Гельфера, проект буде такою школою, де люди намагатимуться зрозуміти, що таке гумор і як він працює.

«Ця ідея жива, і ми її підтримаємо, адже бачимо, що очі горять і є велике бажання діяти. Завдяки цьому проекту має виникнути новий імпульс, який покаже гумор сьогоднішнього й завтрашнього дня», — каже він.

Керівник проекту «Тіні гумору» Марія Скворцова розповіла, що навчання на базі освітньої платформи гумору розраховане на три місяці — з 4 жовтня по 20 грудня. Курс складатиметься з теоретичних і практичних занять. Викладатимуть 12 відомих представників гумористичного та творчого напряму.

«Учасники проекту безплатно зможуть вчитися в лідерів гумору. Запросимо редакторів, авторів, сценаристів, акторів відомих гумористичних проектів країни. Серед викладачів буде також психолог, який розповість про формування почуття гумору і про те, як він взагалі впливає на людей. Учасники вивчатимуть ази акторської майстерності, сценічної мови. База інтелектуальних навичок, яку ми надамо під час навчання, відчинить двері і розширить кордони та освітить приховані в тіні основи гумору», — наголошує Марія Скворцова.

За інформацією арт-директора проекту Владислава Божича, пройти навчання зможуть 60 осіб. Їх відібрали серед претендентів, які зареєструвалися й надали для конкурсного добору відео, у якому протягом однієї хвилини доводили, чому саме їх варто обрати на цей курс.

«Ми прагнемо, щоб проект допоміг нам сформувати гумористичне співтовариство та вивести його на новий рівень. Багато хто зможе знайти себе й в інших напрямах розважальної індустрії, адже наш проект — це повноцінна платформа, де можна навчитися творчості», — вважає він.

Дніпро.