Сої надлишок опадів не завадив.

Тут спеціалізуються на вирощуванні свинини, мають ферми у Галицькому та Калуському районах. У цьому ж регіоні займаються і рослинництвом. Почасти для забезпечення власної кормової бази, а також для фінансової стабільності компанії.

Під вирощування сільськогосподарських культур у компанії відведено 19 тис. га. Підсумовуючи сезон, варто повернутися до весни. Посіви чудово пережили зиму, польові роботи виконано вчасно і правильно. Але в першій половині літа надлишок опадів негативно вплинув на збір озимини. Працювати техніці було складно. Тож у липні не вдалося обмолотити площі, де вже дозрів урожай.

«У серпні випогодилося, ми попрацювали злагоджено і швидко. Завершили збір ранніх культур 22 серпня, і це нормальна дата, зважаючи на не дуже ефективний липень. Пшениця на 4028,6 га видала по 50 ц/га, ячмінь на 2810,6 га — по 55 ц/га. Врожайність та якість зерна, особливо пшениці та ячменю, не особливо втішають, головним чином — як наслідок великої кількості вологості у червні, коли у культур був період цвітіння», — повідомив головний агроном компанії Ларс Полсен.

Збір сої ще триває, середня урожайність досить хороша — 32 ц/га. Ця культура не зазнала негативного впливу надлишку опадів, за винятком того, що поля біля річки Дністер підтопило. Так само кукурудза, яка показує гарні види на врожай.

Під час жнив підприємство взяло в оренду 14 комбайнів, якими доповнили власні два. Далі впродовж сезону залучали ще декілька одиниць техніки.

Не оминула компанію проблема із поширенням коронавірусної інфекції. Хоча вдалося уникнути будь-яких затримок через карантин, але, поза сумнівом, відсутність можливості зібрати працівників на оперативну нараду ускладнювало ситуацію, довелося просто переміщати людей відповідно до потреб.

«Ми тривалий час працювали над тим, щоб залучений до жнив колектив був мобільним, але цього року це було доволі складно. Прагнули уникати скупчення працівників і дотримувалися правил карантину. Бригади не мали фізичного контакту між собою. На щастя, у більшості спеціалістів відділу рослинництва, які мали позитивний результат тесту на COVID-19, хвороба тривала в не дуже складній формі. А це головне. Бо потенціал колективу, його сила, успіхи компанії залежать саме від наших працівників», — підсумовує Ларс Полсен.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ТОВ «Гудвеллі-Україна».