Про це повідомляє голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

«В Україні таких проєктів поки що не було, це єдиний у своєму роді «Мотузковий парк», розташований на шкільному подвір’ї. Ми хочемо перетворити звичайні школи на навчальні заклади мрії, куди діти будуть приходити навчатися із задоволенням.

Ми взяли собі за мету — на базі кожного освітнього закладу створити спортивні зони або тренувальні зали, а де це можливо — влаштувати стадіони. Адже спорт розвиває не тільки фізичний стан, а й психологічно-емоційне здоров’я дитини. Нам важливо, щоб діти були здорові!», — зазначив Олег Гаряга, коментуючи реалізацію проєкту.

Очільник району розповів, що схожі проєкти мають успіх в інших країнах: «Наприклад, в США вже давно влаштовують в школах такі тренувальні атракціони, зокрема для дітей, які спрямовані на згуртованість у колективі та подолання своїх страхів, використовуючи перешкоди на мотузкових конструкціях».

Висота конструкції «Мотузковий парк» — 8 метрів, а довжина —  25 метрів. Вона має два маршрути з 20 завданнями різної складності загальною довжиною 185 метрів. Також вона має додаткові опції для розміщення інших різноманітних завдань для проведення навчань або змагань з гірського туризму.

Проходження маршрутів відбуватиметься з інструктором у спеціально сертифікованому альпіністському спорядженні від світових лідерів виробництва. Страховку та безпеку під час проходження забезпечує лінія безперервної страховки з розривним навантаженням понад 10 тонн, яка унеможливлює самовільне або випадкове від’єднання від лінії безпеки на маршруті.

Фото надано автором.