Під стінами Чернівецької облдержадміністрації були виставлені новенькі вантажні «Фіати», які тепер обслуговуватимуть мешканців області з виїздом у міста та села новостворених районів.

«У нас є маленькі населені пункти. Наприклад, 7 — до 100 мешканців, 95 — від 100 до 500, 116 — від 500 до 1 000 мешканців. І ці люди теж мають право на обслуговування, а наша компанія, як національний оператор, зобов’язана відповідно до вимог Всесвітнього поштового союзу обслуговувати всі населені пункти різного ступеня доступності. Усі 40 мобільних відділень будуть укомплектовані трьома співробітниками — листоношею, водієм і начальником персоналу. Більшість працівників літнього віку та працюють на 0,25 або 0,5 ставки. Тож штат оптимізовуватимуть, щоб поштарі пересувних відділень мали змогу отримувати повну ставку», — розповів Ярослав Цюпак (на знімку).

Загалом до кінця 2020 року сільських мешканців обслуговуватимуть 630 авто. Крім Чернівецької області, це ще й Чернігівська, Київська, Одеська, Херсонська, Закарпатська та Черкаська.

Фото автора.