Презентація відбувалася у Човновицькому будинку культури і перетворилася на свято місцевої ОТГ. Про роботу над виданням розповіли його автори київський підприємець, виходець з цього села, Олександр Татарчук, краєзнавці Надія Бойченко та Жанна Тарнавська. Їх зустріли пишними короваями. Так само, як інших гостей — директора видавничого дому «Моя Вінниччина» Вадима Вітковського, він керівник обласної організації Національної Спілки письменників України; редактора серії «Моя Вінниччина» поета Михайла Каменюка, письменників Андрія Стєбєлєва, Жанну Дмитренко, вона депутат обласної ради, фотохудожника Олександра Гордієвича. Прибув у село Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські. Наприкінці XIX століття власниками цих земель була родина польських поміщиків Вільчинських. Про них, а також про те, що вони зробили на той час для Закриниччя і Човновиці, розповідається у книжці на основі архівних документів.

— Серія книжок «Моя Вінниччина» виходить у світ за фінансової підтримки Вінницької облдержадміністрації й облради, — сказав у своєму виступі Вадим Вітковський. — Наші письменники працюють разом з місцевими краєзнавцями, істориками, небайдужими людьми, які хочуть мати книжку про свій населений пункт. Збираємо матеріали, творчо опрацьовуємо їх, передаємо в друкарню. Кожне нове видання презентуємо безпосередньо у громадах. Загалом уже надруковано понад 60 книжок цієї серії. Плани у нас грандіозні — кожен населений пункт повинен мати таке видання.

Він вручив авторам почесні грамоти облдержадміністрації та облради.

Повідомив гарну новину: презентоване видання увійшло до Книги рекордів України як найбагатотомніше з історії сіл і міст, надруковане за кошти обласного бюджету, передане у кожну оселю двох населених пунктів.

У той день сільська бібліотека поповнилася ще двома рідкісними виданнями. Генеральний консул Республіки Польща Дамян Цярцінські подарував фотоальбом про свою країну. Вадим Вітковський передав завідувачці бібліотеки Надії Бойченко книжку про рід Вільчинських. Її автором є одна з його спадкоємиць, яка проживає у Варшаві, Ірен Вільчинська.

Голова Човновицької ОТГ Галина Подолянчук від імені земляків подякувала гостям за цікаву зустріч, а також за те, що надали можливість зазирнути в історію Закриниччя і Човновиці.