На знімку: міський голова Вінниці Сергій Моргунов (ліворуч) вручив грамоти і грошові премії трудівникам «Аграна Фрут Україна».

Дев’ять із десяти наповнювачів йогуртів, виготовлених в Україні, — вінницькі

Новий цех з переробки свіжих фруктів ввели в експлуатацію на підприємстві «Аграна Фрут Україна» у Вінниці напередодні професійного свята.

Дотепер тут за сезон переробляли вісім тисяч тонн фруктів, надалі збільшать обсяги випущеної продукції. За словами генерального директора Петра Мисливого, потрібні будуть і нові кадри. Нині в колективі 400 працівників, середня зарплата — 18 тисяч гривень, це більше, ніж у середньому по Вінниці.

На час карантину тут не зупинили виробничий процес. Як пояснив генеральний директор, тільки змінили графік, щоб зменшити контакти робітників однієї зміни з іншою. Підприємство продовжує поставляти продукцію як вітчизняним, так і зарубіжним споживачам.

— Дев’ять із десяти йогуртів, що виробляються на молочних заводах України, мають вінницькі наповнювачі, тобто нашого підприємства, — каже Петро Мисливий. — Заморожені ягоди відправляємо споживачам у низку країн Європи, а також у далекі Сполучені Штати та Австралію.

«Аграна Фрут Україна» має цехи з виробництва ягідно-фруктових наповнювачів, концентрованих фруктових соків, лінію глибокої заморозки ягід. Частину сировини вирощують на власному промисловому майданчику, орендуючи землю, решту заготовляють у районах Вінницької, а також сусідніх областей. Дають можливість заробити індивідуальним власникам садів та ягідників.

Керівник зауважив, що нинішній рік за врожайністю фруктів і ягід не зовсім вдалий. Погодні умови, на жаль, не сприяли отриманню запланованої кількості сировини. Відповідно скоротилися обсяги виробленої продукції. До всього ще й коронавірус додався... Незважаючи на це, замовники продовжують отримувати продукцію. Петро Мисливий уточнює, що «Аграна Фрут Україна» є підприємством критичної галузі. Його зупинка призведе до зупинки інших виробництв.

Фото з сайту Вінницької міськради.