Власне, проект закону «Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо відстрочки від призову на строкову військову службу деяких категорій громадян» (№ 3689) пропонує врегулювати питання, пов’язані з наданням відстрочки від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, прийнятим на службу до органів та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, шляхом внесення доповнень до абз. 8 ч. 13 ст. 17 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу».

Схвальну оцінку під час засідання комітету отримав також і законопроект «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» (№ 3403). Його народні депутати рекомендуватимуть Верховній Раді після включення до порядку денного четвертої сесії підтримати у першому читанні.

Законопроектом пропонується врегулювати питання передачі боєприпасів Збройних Сил України, що підлягають утилізації, закладам фізичної культури та спорту, у структурі яких є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону.

Крім того, було розглянуто та затверджено пропозиції комітету до Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік.

Вл. інф.