Новий технологічний об’єкт ввели в експлуатацію завдяки тісній співпраці з двома всесвітньо відомими компаніями. Про масштабність і значущість цього проекту свідчить хоча б той факт, що в його реалізацію інвестовано 788 мільйонів гривень, а споруджували й монтували згадану установку фактично три роки. Однак, на переконання фахівців, такі витрати мають окупитись, як то кажуть, сторицею.

Адже запуск установки з власним виробництвом ізомеразиту дасть змогу стратегічному для нашої держави й водночас бюджетоутворюючому не лише для Кременчука та Полтавщини підприємству продукувати високооктанові бензини без застосування надто дорогої імпортної добавки до пального. Раніше для її закупівлі за кордоном щороку витрачали майже 50 мільйонів доларів...

При цьому йдеться про хімічну речовину, без якої виробництво високооктанових бензинів фактично неможливе. Адже така добавка на молекулярному рівні істотно поліпшує якість пального, використання якого стабілізує роботу двигуна, запобігає викидам в атмосферу надмірного обсягу шкідливих речовин та, власне, оздоровлює наше довкілля. Потужність установки дає змогу щороку випускати 350 тисяч тонн ізомеразиту.

Фото з сайту Полтавської ОДА.