Така установа потрібна багатьом родинам, у яких є невиліковні хворі. Найчастіше йдеться про онкологію на 4-й стадії, коли необхідний постійний догляд і медикаментозне зняття гострого болю. Щоб потрапити сюди, сімейний лікар має написати лише направлення.

У стаціонарі невиліковні хворі повністю забезпечені безоплатними медикаментами загальної групи. У разі наявності супутніх захворювань і необхідності додаткового лікування рідні зможуть забезпечити їх із власних джерел. Будуть тут і палати підвищеної комфортності, послуги в яких надаються на умовах госпрозрахунку. За потреби рідним дозволять перебувати поруч із пацієнтом в останні дні перед відходом в інший світ.

Крім того, планується надавати так званий мобільний паліатив — коли до хворого фахівці виїжджають додому, надають медичну допомогу, підтримку та рекомендації щодо догляду. Для цього на початку наступного року влада обіцяє купити автомобіль швидкої допомоги.

Центр повністю укомплектований кадрами та необхідним медобладнанням. У відділенні працюють власні вузькі фахівці: хірург-онколог, невропатолог, психолог. Є також свої фізіотерапевти. Завідувачкою стала Ольга Балюткова, яка раніше обіймала посаду заступника відділення променевої терапії.