Досить масштабні роботи виконали тут за ініційованою міськрадою цільовою програмою «Сприяння збереженості і покращенню технічного стану житлового фонду на період 2019—2020 років». Згідно з нею, мешканці того чи іншого багатоквартирного будинку оплачують лише 10 відсотків вартості оновлення даху, а 90 відсотків від необхідної суми виділяють із міського бюджету.

Тож акумульованих на умовах співфінансування коштів вистачило на те, щоб у згаданому будинку повністю демонтувати старий шифер покрівлі й замінити його на профнастил. При цьому новим сучасним і надійним «одягом» вкрили 573 квадратні метри даху. Було виконано також опорядження покрівлі коньками та монтаж примикань до вентиляційних отворів. Тобто йдеться фактично про цілковите оновлення даху, яке має вберегти житлову будівлю радянського зразка від затікань і руйнувань ще на багато років.

Не менш важливо й те, що це вже четвертий будинок у Лохвиці, в якому з початку нинішнього року саме в такий спосіб на умовах співфінансування за цільовою програмою відремонтували дах. На черзі у ремонтників — заміна м’якої покрівлі та опорядження її оцинкованою сталлю на будинку № 28 по вулиці Героїв України. Ці роботи заплановано виконати нинішнього року.