Зокрема, голова української делегації, заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін на зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом заявив: «Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном у всіх сферах».

Також Є. Єнін привітав рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття «Боїнга» та «готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам усіх жертв незалежно від їхнього громадянства».

На зустрічі з Джавадом Заріфом (на знімку) Євгеній Єнін наголосив на необхідності неупередженого та об’єктивного розслідування обставин авіакатастрофи і закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

Також у Тегерані відбулися політичні консультації між міністерствами закордонних справ України та Ірану під співголовуванням заступників міністрів Євгенія Єніна та Сейєда Аббаса Аракчі. Як інформує прес-служба МЗС, сторони обговорили весь спектр двосторонніх відносин, відзначивши важливість прогресу в розслідуванні обставин збиття літака рейсу PS752.

«Для України принципово досягнути повної чесності та справедливості в питанні авіакатастрофи. Покарання винних і виплати всіх компенсацій родичам жертв мають стати передумовою для повноцінної нормалізації двосторонніх відносин», — підкреслив Євгеній Єнін.

Нагадаємо: пасажирський літак авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих — 11 громадян України (зокрема, дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, по 3 — ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили цей літак.

Фото  прес-служби МЗС України.