З подією гостей привітала директор установи Лариса Хосяінова.

Давні друзі та партнери музею поділилися творчими здобутками. Виступи членів міжобласного клубу авторської пісні та поезії «Байгород», а також місцевих поетів відбулися на тлі виставки вишивок члена Національної спілки народних майстрів України й чудової декламаторки віршів Зінаїди Андріяшевської. Вона вишила до 25-річного ювілею музею портрет Марії Заньковецької.

Модератор творчої зустрічі, поетеса і співробітниця музею Антоніна Корінь (на знімку в центрі) побудувала програму так, що барди Віктор Холявко, Андрій Шульга, Михайло Радкевич і поети Олена Надутенко, Людмила Макей, Тетяна Березняк, Сергій Шпудейко, Михайло Теніченко та інші учасники створювали неповторну пісенно-поетичну атмосферу.

На святі також прозвучала авторська пісня, присвячена місту Кропивницькому. Лунали поетичні рядки під назвою «Чорна субота». Вони народилися як болісний відгук на стихійне лихо, яке пережили нещодавно жителі міста на Інгулі — під час злив було зруйновано кількасот будинків місцевих мешканців.

Під час зустрічі її учасники висловили чимало слушних пропозицій щодо плану роботи музею на майбутнє.

Гостини, на які зібралися літератори, музиканти, співаки, композитори та журналісти, провели з урахуванням карантинних обмежень у садибі музею.

Насамкінець Лариса Хосяінова подякувала гостям свята — завдяки їхній підтримці і влітку, і восени у дворі та садку будинку Тобілевичів вирувало життя.

Фото з архіву музею.