На знімку: Віктор Кириловець з туринським олімпійським кубком.

Адже він — чемпіон з волейболу Олімпійських ігор серед ветеранів в італійському Турині 2013 року.

— Вважаю, що і в поліських невеличких містечках можуть зростати майбутні олімпійські чемпіони, — каже Віктор Кириловець, який чимало часу приділяє тренуванням юних волейболістів. І робить це на громадських засадах. — Цей вид спорту починає набирати популярності у нашому селищі, Сарнах, Вараші, та й на Рівненщині загалом.

— Як депутат Рокитнівської районної ради, Віктор Іванович дуже активно лобіює розвиток спорту у нашому районі, — розповідає голова Рокитнівської районної ради Анатолій Кінчур. — Він виступає благодійником і спонсором багатьох спортивних змагань. У поліських селах Познань, Старе Село, Глинне, де проводилися волейбольні турніри, він подарував волейбольні сітки, м’ячі місцевим командам. Віктор Іванович домігся (і його підтримали депутати) кращого фінансування участі юних спортсменів в обласних та всеукраїнських змаганнях. Якщо раніше на ці цілі з бюджету виділяли 10—15 тисяч гривень на рік, то тепер — до 300 тисяч гривень.

— У нашому районі прийнято Програму стимулювання кращих спортсменів за підсумками року, — розповідає Віктор Кириловець, — це хороша мотивація для спортсменів і тренерів. Тож наш район домігся гарних успіхів у таких видах спорту, як вільна боротьба і сумо. Маємо своїх чемпіонів Європи, чим дуже пишаємося.

Як зізнався Віктор Кириловець, він дуже зацікавлений у тому, щоб до занять фізкультурою і спортом долучалося якомога більше дітей і молоді. Бо це дуже корисно для зміцнення здоров’я та імунітету.

До речі, Віктор Кириловець уже двадцять років утримує футбольну команду «Полісся» з Рокитного, яка бере участь в обласних футбольних змаганнях.

Ще про одну грань діяльності цього чоловіка розповіли мені у селищі Рокитне. Віктор Іванович — волонтер, благодійник, багато допоміг фронту, нашим бійцям. І не заради якихось нагород, а заради миру.

Він надавав безплатно спорядження і форму бійцям, які вирушали на схід. Доповнював продовольством гуманітарні місії з району в АТО.

— Хіба тільки я допомагаю сходу, — скромно каже Віктор Іванович. — У нашому Рокитнівському районі багато моїх друзів-підприємців допомагають армії. Так, гуртом складалися для придбання пересувної електростанції, власним коштом обладнали два автомобілі для перевезення вантажу «200». Все це відправили на передову.

— З самого початку АТО виплачував заробітну плату Олександру Климовцю та Олексію Кибукевичу, які були на сході, щоб підтримати їхні сім’ї, — розповідає підприємець із Рокитного. — Адже вони працювали на моєму підприємстві. Обидва чоловіки пов’язали своє життя з професією військового.

До речі, Віктор Кириловець власним коштом передплатив газету «Голос України» для Рівненського госпіталю ветеранів війни, що у селищі Клевань Рівненського району, тож з нового року бійці, які проходитимуть тут реабілітацію, читатимуть парламентське видання, яке виділяє газетну площу і для матеріалів про наших відважних захисників.

Рівне.

Фото з альбому  Віктора  Кириловця.