Тролейбус на автономному ходу почали використовувати на новому тролейбусному маршруті № 12А «Гніванське шосе — Немирівське шосе». Маршрут має найбільшу протяжність серед наявних у місті транспортних сполучень.

Про новинку розповів керівник підприємства «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. За його словами, цьогоріч на підприємстві модернізували два тролейбуси. «Насправді створили нові машини, — уточнює пан Луценко. — Тут усе нове: від дрібних запчастин до кузова». Крім того, додали електроніки, а на одній з машин встановили акумуляторні батареї, що забезпечують автономний хід. Наявність такого транспортного засобу дала змогу продовжити новий маршрут без прокладання контактної мережі.

Маршрут № 12А бере початок і закінчується на околицях міста. В одному кінці його продовжили на 2,2 кілометра, в другому — на 1,1 кілометра. Решту відстані тролейбус рухається за допомогою енергії, отриманої від контактної мережі.

— На ділянках руху за допомогою контактної мережі батареї заряджаються автоматично, — розповідає Михайло Луценко. — Їх також підзаряджають уночі в тролейбусному депо.

Керівник підприємства називає інноваційним рішення продовжити тролейбусний маршрут без використання електрики. Межі міста розширюються, тому це потрібно робити. За словами співрозмовника, запропонований варіант дешевший порівняно з витратами коштів на прокладання нових ліній. На підприємстві продовжать модернізувати тролейбуси зі встановленням на них обладнання для автономного ходу.

У час епідемії в місті не скоротили, а збільшили кількість одиниць громадського транспорту на перевезеннях. Транспортники зазнають збитків, зате задовольняють потреби пасажирів. Сподіваються, що місто підтримає колектив за рахунок коштів, передбачених у програмі боротьби з коронавірусом.

Фото із сайту Вінницької міськради.