Щорічно Верховна Рада України змінює розмір мінімальної заробітної плати. Навіщо це робити, на що це впливає і невже не можна встановити критерії автоматичного підвищення, наприклад, на розмір інфляції?

Галина СКОРНЕНКО, 
м. Київ.

Насамперед необхідно зазначити, що мінімальна заробітна плата — це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці (ст. 95 Кодексу законів про працю, ст. 3 Закону України «Про оплату праці»). Незважаючи на те що мінімальна зарплата напряму пов’язана з оплатою праці, її показники суттєво впливають на соціальні, інші виплати та санкції, оскільки останні мають законодавчу «прив’язку» до рівня мінімальної зарплати.

Так, розмір мінімальної зарплати впливає на мінімальний та максимальний розмір бази єдиного страхового внеску — (від 22% однієї мінімальної зарплати до її 15 розмірів), на розмір оплати за лікарняними листами та декретної відпустки, розмір оплати податків фізособами — підприємцями, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, членами фермерського господарства. До того ж розмір мінімальної заробітної плати впливає на розмір штрафів за порушення законодавства про працю.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 вересня збільшено розмір мінімальної зарплати з 4723 грн до 5000 грн на місяць. Наступне збільшення мінімалки заплановано на 1 січня наступного року.
Отже, мінімальний та максимальний розмір єдиного страхового внеску (ЄСВ) сьогодні становить відповідно 1100 грн (22% від 5000 грн) та 75000 грн (15 мінімальних зарплат, помножених на 5000 грн).

Сума допомоги з тимчасової непрацездатності (включно з доглядом за хворою дитиною чи хворим членом сім’ї) та допомоги у зв’язку з вагітністю й пологами у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, тобто 75000 грн. І не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної зарплати, встановленої на час настання страхового випадку, тобто 5000 грн.

Мінімальний розмір податку, який сплачують фізичні особи — підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, становить 1100 грн на місяць (5000 грн Х 22%), а максимальний внесок не перевищуватиме 16500 грн (75000 грн Х 22%).

Юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі вчинення порушень законодавства про працю, які передбачені ч. 2 ст. 265 КЗпП. Розмір таких штрафів визначають кратно розміру мінімальної заплати, встановленої законом на момент виявлення порушення. Обрахунок штрафу за порушення законодавства про працю здійснюють з урахуванням розміру мінімальної заплати в 5000 грн.

Ураховуючи, що від мінімальної заробітної плати залежать соціальні та інші платежі, її розмір визначають з урахуванням стану економіки України та фінансових можливостей нашої держави.