Цьогоріч першому вищому навчальному закладу Східної Європи виповнилося 444 роки від часу заснування та 26 — із моменту відродження.

Через епідситуацію урочистості відбуваються у онлайн- —форматі. Упродовж тижня відбуваються онлайн-конкурс найкращого привітання альма-матер у соцмережах від факультетів та студентських груп вишу, онлайн-аукціон балів та фотоконкурс «Бджілка ОА» від Братства спудеїв. Співробітники музею історії Острозької академії підготували онлайн-виставку «25 років нової історії», в якій відтворили хронологію відродження університету та провели в соцмережах акції «Декодовуємо мистецтво» та «25 кроків Острозькою академією».

Відзначили найкращих студентів і співробітників НаУОА грамотами та подяками за здобутки в громадській, студентській та викладацькій діяльності, а також за значний внесок у розвиток університету. Грамотою Офісу Президента України нагородили доктора педагогічних наук, професора кафедри англійської мови та літератури Василя Жуковського.

Почесні грамоти Рівненської облради вручили доктору історичних наук, професору кафедри історії ім. професора М. П. Ковальського Володимиру Трофимовичу і доктору політичних наук, професору кафедри політології та національної безпеки Юрію Мацієвському. Кандидата філологічних наук, старшого викладача кафедри української мови і літератури Зою Столяр та кандидата юридичних наук, старшого викладача кримінально-правових дисциплін Наталію Боржецьку нагородили почесними грамотами Рівненської ОДА. Крім цього, 11 співробітників отримали почесні грамоти Управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації.

— Ми довели суспільству, що Острозька академія — це перший вищий навчальний заклад Східної Європи. Пишаюся тим, що сучасна академія зберігає освітні, культурні та духовні традиції, закладені ще в XVI ст., і примножує їх новими здобутками наших студентів й учених на всеукраїнському і міжнародному рівнях, — каже ректор вишу, Герой України Ігор Пасічник.