Поліцейський застосував зброю.

Про факт кримінального правопорушення йдеться в повідомленні поліції Вінницької області. Коли члени виборчої комісії вийшли з будівлі, де відбувалися вибори, до них під’їхав автомобіль «Ауді». З нього вибігли двоє чоловіків і намагалися відібрати виборчу документацію. При цьому погрожували фізичною розправою голові та членам комісії. Звинувачували їх у фальсифікації результатів голосування.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, поліцейський, який здійснював охорону та супровід членів комісії до територіальної виборчої комісії, застосував табельну зброю, здійснив попереджувальний постріл вгору. Викликав на допомогу екіпаж патрульної поліції. Зловмисників затримали.

Нападниками виявилися двоє чоловіків віком 25 та 29 років. Обоє з приміського села Нестерварка. Раніше не потрапляли в поле зору поліції. Після затримання стало зрозуміло, що обоє вживали спиртне.

Кримінальне провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України — «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії» та «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Підозрюваних затримано, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.