На її фінансування з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень. Процедура отримання документа дорога, тому й запровадили таку підтримку.

«Програма діє не перший рік і сприяє підвищенню конкурентоспроможності продукції, — розповідає керівник департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько. — Щоб отримати сертифікат, агрофірма надає відомості про продукцію інспекторам компанії «Органік стандарт». Це єдина українська установа з сертифікації органічного виробництва, визнана в Європі. Фахівці проводять обстеження не лише самої продукції, а й її вирощування, переробки та транспортування. І тільки у разі відповідності всіх цих складових міжнародним стандартам інспектори видають сертифікат, який визнають навіть у Європі».

Визначає отримувачів компенсації спеціальна комісія. Для цього агрофірми надають відомості про наявність сертифіката та кошти, що використані на його отримання.

Загалом за відшкодуванням звернулося дев’ять сільгоспвиробників. Шістьом із них надано по 30 тисяч гривень компенсації на суму 180 тисяч гривень, а трьом компенсовано фактичні витрати на суму 70 тисяч гривень.