Цей проект, загальна вартість — 1 млн 250 тис. грн, реалізовано на умовах співфінансування з обласним бюджетом.

На згаданій лінії відокремлюватимуть пластик, поліетилен, зокрема й пакувальні пакети з нього, папір і скло, тобто вторинну сировину, для подальшої переробки. При цьому її розподілятимуть за фактурою і навіть за кольором. А значить, такий непотріб буде вже фактично підготовлений до потрапляння у «пащі» переробних підприємств.

Поки що сортувальну лінію, за словами директора комунального підприємства «Техкомунбуд» Петра Корсуна, обслуговуватимуть чотири працівники, а загалом тут буде створено шість робочих місць. Для цього спочатку планують збільшити кількість контейнерів. Їх, як і раніше, виготовлятимуть самостійно.

Не менш важливе завдання — привчити земляків до того, що сортування твердих побутових відходів треба починати вже у своїх помешканнях та на власних обійстях. Адже йдеться про нагальну потребу істотно зменшити сміттєве навантаження на полігон та, власне, довкілля. А в найближчій перспективі таке цивілізоване використання вторсировини даватиме ще й певний фінансовий доважок до бюджету громади.