Як повідомила президент Зузана Чапутова, у тестуванні взяло участь більш як три мільйони осіб. І це немало для країни, населення якої становить 5,5 мільйона. При цьому тестування виявило один відсоток заражених на коронавірус.

В операції під назвою «Joint Responsibility» задіяли десятки тисяч медиків, військовиків, а також волонтерів, завдяки чому людям не доводилося чекати в чергах аж надто довго.

Президентка подякувала через соціальні мережі всім, хто взяв участь у підготовці тестування, місцевій владі, військовим, пожежникам, медикам, добровольцям, а також громадянам, які відгукнулися на заклик уряду і пройшли тестування. Вона наголосила, що, попри розбіжності в поглядах, суспільство може об’єднуватися. «Зробімо це в найближчі дні та тижні. Нам це знадобиться», — написала вона. Зузана Чапутова зауважила, що тестування було не метою, а засобом. «Наша мета — впоратися з пандемією, врятувати людські життя і здоров’я. І це, як і раніше, вимагає відповідальності від нас усіх», — цитує Чапутову агентство Aktuality.sk