Утім, результат волевиявлення на момент верстки номера був невідомий. За українським часом дільниці в більшості штатів закривалися вночі чи під ранок.

Ще одна причина не поспішати оголошувати переможця — голосування поштою. Цього разу понад 90 мільйонів американців віддали свої голоси до 3 листопада, скориставшись поштовими послугами. Загалом кількість тих, хто проголосував достроково, становить майже 65 відсотків від загальної явки в 2016 році. А це може суттєво вплинути на результат.

«Голос України» вже писав про те, що в США важливо не скільки виборців за тебе проголосували, а хто переміг у кожному конкретному штаті. Тому останні дні перед голосуванням кандидати на посаду президента США взяли участь у мітингах на свою підтримку в тих штатах, у яких переможець не очевидний й обидва претенденти мають приблизно рівні шанси. Так, Джо Байден двічі з’явився на публіці в Пенсільванії, а Дональд Трамп узяв стрімкий темп проведення мітингів у Мічигані, Айові, Північній Кароліні, Джорджії і Флориді.

Фото і скрін відео з Твіттеру.