Щоб встигнути отримати сплачене за ненадану послугу, абітурієнтам доведеться швидко, до 30 листопада, оформити карту ПриватБанку у будь-якому його відділенні (це можна зробити навіть неповнолітнім) або у разі, якщо вступник уже є клієнтом цієї фінансової установи, відкрити віртуальну картку через систему Приват24, не відвідуючи відділення банку.

Треба також перевірити актуальність інформації, зазначеної під час реєстрації на пробне ЗНО, увійшовши до сервісу визначення його результатів на сайті УЦОЯО. Варто звернути увагу на те, чи правильно зазначено прізвище, ім’я та по батькові вступника, а також номер мобільного телефону (він має збігатися з телефоном, «прив’язаним» до картки ПриватБанку). Якщо з моменту реєстрації на пробне ЗНО телефон вступника змінився або при реєстрації він вказав, наприклад, телефон батьків, це треба виправити: зайти у сервіс визначення результатів пробного ЗНО на сайті УЦОЯО та змінити основний номер телефону на «прив’язаний» до картки. Відповідні інструкції розміщено на сайтах МОН та ПриватБанку.

Учасники, які мають картку ПриватБанку, отримають смс-повідомлення про зарахування повернених грошей. «Кошти повертатимуть саме тій особі, яка була зареєстрована для участі в пробному ЗНО. Ні мамі, ні батькові...» — уточнили в МОН. Для цього виділено 52 млн 450 тис. грн із фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками. Як повідомила прес-служба МОН, кошти вже відшкодовано більш як 155 тисячам абітурієнтів на загальну суму 38 млн 141 тис. 510 грн.

Вл. інф.

Фото: mon.gov.ua