Кошти на відбудову житлових об’єктів виділяли з матеріального резерву Донецької ОДА.

Працювали у прифронтових населених пунктах, зокрема у селах Лебединському і Гранітному, місті Мар’їнці, смт Курдюмівці, селах Бердянському, Кодемі, Травневому та у Бахмутському районі. Матеріали для відновлення житла придбано за кошти регіонального матеріального резерву області.

Упродовж чотирьох місяців, з 11 липня до 1 листопада, тут працювали рятувальники з Донеччини, Рівненщини, Чернігівщини, Одещини, Львівщини, Київщини, Черкащини, Сумщини, Харківщини, Кіровоградщини, Вінниччини, Житомирщини та Дніпропетровщини. 30 вересня фахівці Служби порятунку з інших областей повернулися до місць постійної дислокації, а рятувальники Донеччини продовжували відновлювати пошкоджені будинки до 1 листопада.

Як поінформував директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Ігор Бойко, до широкомасштабних заходів із відбудови житла у прифронтовій зоні було залучено 250 співробітників ДСНС з усієї України та 50 осіб від обласного ГУ ДСНС.

«На місцях ще можуть проводитися роботи місцевими комунальними службами, а співробітники ГУ ДСНС України у Донецькій області свою роботу завершили — ними відновлено 1 275 домогосподарств. Нині триває підбиття підсумків, після чого проведемо нараду й визначимо завдання на наступний рік», — зазначив Ігор Бойко.

Фото прес-служби ГУ ДСНС у Донецькій області.