Заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко зареєстрував у парламенті проект закону щодо обов’язковості онлайн-трансляції засідань Кабінету Міністрів України (реєстр. № 1685).
Ухвалення такого закону, на думку автора, сприятиме відкритості та публічності у діяльності уряду, ширшому залученню громадян до ухвалення рішень Кабінету Міністрів та посиленню відповідальності кожного члена уряду за свої дії. Зокрема, законопроектом передбачено забезпечити гласність засідань уряду України шляхом онлайн-трансляції у повному обсязі засідань Кабінету Міністрів України на офіційному веб-сайті уряду. На думку депутата, засідання уряду не повинні висвітлюватися за принципом «паркетної зйомки» — тобто коли журналісти присутні лише на відкритті засідання, а потім воно триває, фактично, у закритому режимі.
«Необхідно, щоб усі засідання уряду мали щонайменше он-лайн трансляцію, щоб будь-який журналіст чи громадянин, що має доступ до Інтернету, не лише почув вступне слово Прем’єр-міністра, а і дискусії, які відбуваються на засіданні уряду, позицію та голосування кожного міністра», — цитує Миколу Томенка офіційний сайт Блоку Петра Порошенка.