Завдяки тому що у вересні зросла мінімальна заробітна плата до 5 000 гривень, відповідно зросла гарантована державою мінімальна пенсійна виплата таким людям, яка становить 40% від мінімальної зарплати. Тобто, вони отримують не менш як 2 000 гривень.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна прокоментувала: «...Уряд послідовно підвищує пенсії. Цьогоріч ми успішно провели декілька етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів...»

Із січня наступного року, за словами міністра, планується ще одне підвищення для категорії пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію. Вони отримуватимуть не менш як 2 400 гривень, оскільки мінімальна заробітна плата, відповідно до проекту Державного бюджету на 2021 рік, зросте до 6 000 гривень.

Загалом на наступний рік заплановано п’ять етапів підвищення пенсій — усі вони відображені в календарі, розміщеному на сайті міністерства. Підсумувала пані міністр обіцянкою, що «...до кінця цього року буде проведено ще одне підвищення відповідно до зростання прожиткового мінімуму, спрямоване насамперед на тих, у кого розмір пенсії залежить від прожиткового мінімуму».

Нагадаємо, у результаті комплексної програми підвищення пенсій протягом 2020 року середня пенсія зросла до понад 3 400 гривень.

Мінсоцполітики склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться наступного року за результатами рішень, прийнятих урядом.

«...Графік ми зробили для того, щоб люди бачили, коли та кому заплановані підвищення, в якому розмірі, розуміли, на що саме закладено кошти в бюджеті. Це було моє головне завдання: щоб уряд не лише прийняв рішення про підвищення захисту пенсіонерів, а й передбачив на наступний рік кошти на виконання цих рішень. Люди не повинні бути в «підвішеному стані», ставати жертвами інформаційних маніпуляцій та безвідповідальних обіцянок. Я абсолютно впевнена, що інформація про рішення уряду має бути прозорою та доступною для людей, лише так вибудовується довіра в суспільстві...» — прокоментувала Марина Лазебна.
За словами міністра соціальної політики України, загалом підвищення пенсій наступного року отримають майже 10 мільйонів пенсіонерів. Відбуватиметься це в п’ять етапів для різних категорій.

Найзахищенішими будуть пенсіонери, які мають повний страховий стаж, тому працювати «в білу» вигідніше. Так, у осіб, старших за 65 років, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки), мінімальна пенсійна виплата протягом 2021 року зросте на 500 гривень, і вони отримуватимуть не менш як 2 600 гривень. Також продовжиться програма доплат для пенсіонерів старших за 80 років, які мають страховий стаж 20—25 років, та розпочнеться програма для пенсіонерів старших за 75 років з повним стажем. У календарі відображено дати індексації пенсій та перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють.