Розташований він у селі Підгорівка Козельщинського району.

Цей майданчик уже працює в тестовому режимі. Тож у перший день роботи комплексу, який забезпечує отримання необхідної інформації в режимі реального часу, за допомогою комп’ютеризованих технічних засобів було зафіксовано перший антирекорд — замість дозволених 40 автомобілем перевозили 63 тонни вантажу. До того ж з’ясувалося, що по згаданій оновленій трасі (ремонт її частини на ділянці від Полтави до Кременчука вже завершують) фактично третина вантажівок(!) пересувається з порушенням вагових норм...

Комплекс перекриває дорогу по всій ширині. Його «недремне око» відстежує рух цілодобово. Навантаження на кожну вісь вимірюється не менш як у трьох послідовних точках. Крім того, автоматично зчитуються габарити та номерний знак автівки, а також визначається швидкість, з якою вона рухається. Всі дані одразу передаються фахівцям Державної служби України з безпеки на транспорті, котрі мають повноваження застосовувати штрафні санкції до тих, хто перевантажує свої транспортні засоби.

Як повідомили власкору «Голосу України» у Службі автомобільних доріг у Полтавській області, до кінця цього року заплановано відкрити такий само ваговий комплекс на дорозі Дніпро — Решетилівка поблизу міста Кобеляки. А вже наступного року майданчик для зважування автомобілів у русі з’явиться й на «головній вулиці Полтавщини» — дорозі Київ — Харків. Його встановлять біля повороту на село Селещина.