Ще 4 тисячі — безготівково на рахунки надавачам житлово-комунальних послуг (ЖКП). Такі дані навела заступниця директора департаменту соціальної політики Галина Сеник на онлайн-брифінгу в облдержадміністрації.

Галина Сеник детально розповіла про умови надання субсидій, а також обмеження щодо їх отримання. Їх не призначають у разі, коли опалювальна площа квартири перевищує 120 кв. м, а індивідуального будинку — 200 кв. м.

«Так само — в разі придбання транспортного засобу, будматеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплати послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) чи транспортного засобу, крім медичних, освітніх, ЖКП у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування ЖКП на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. грн», — зазначила управлінець.

Субсидію не призначають сім’ям, у складі яких є непрацюючі особи працездатного віку або такі, що понад 60 днів перебували за кордоном. Заборгованість із оплати ЖКП теж не дає права на призначення субсидії.

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Онищук акцентувала увагу, що цьогоріч отримувачів субсидій більше, ніж торік. А також наголосила на тому, що соціальні працівники здійснюють низку заходів щодо виявлення особливо вразливих громадян, зокрема під час карантину.