Нині в регіоні єдиною некомерційною установою, що проводить ПЛР-діагностику COVID-19, є Одеський обласний лабораторний центр МОЗ.

З урахуванням зростання захворюваності, він не може впоратися з навантаженням. Тому міська влада вирішила створити на базі наявної мікробіологічної лабораторії інфекційної лікарні відокремлене відділення для ПЛР-діагностики коронавірусу та інших вірусних інфекцій.

Роботи проводять за кошти муніципального бюджету. Тут уже полагодили двері та вікна, почали внутрішнє оздоблення приміщень, облицювання плиткою. Завершується монтаж системи вентиляції, замінюють електромережі.

За кошти міського бюджету придбали сучасне обладнання. Також закуплено бактерицидні випромінювачі, центрифуги, термостати, бокси біобезпеки, лабораторні меблі, реактиви й видаткові матеріали. Для співробітників організовано додаткове навчання.

Ремонтні роботи планують завершити в грудні поточного року. Після цього лабораторія пройде необхідну сертифікацію й розпочне свою роботу. Її потужність дасть змогу проводити майже 200 тисяч досліджень на рік.