Це вже четверта амбулаторія, споруджена з початку нинішнього року на території області. Раніше їх уже відкрили у Високому Черняхівського, Підлубах Ємільчинського та Дубрівці Баранівського районів.
Участь у заході, окрім представників місцевих органів влади, медицини та громади, взяв і голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Медустанова обслуговуватиме понад 4,6 тис. жителів Білилівки та навколишніх сіл Ружинської ОТГ, зокрема Дерганівки, Вишневого, Вільнопілля та Огіївки.

У нових приміщеннях створено всі необхідні умови для надання якісної первинної медичної допомоги, закуплено сучасне медобладнання та меблі. З метою оперативного виїзду до пацієнтів придбали новий спецавтомобіль.

Загальна кошторисна вартість проекту — 9 мільйонів гривень, 10 відсотків з якої — співфінансування з бюджету цієї громади.

Загалом до кінця нинішнього року облдержадміністрація планує завершити будівництво 24 таких медзакладів у різних громадах краю.

Віталій Бунечко зауважив: його непокоїть те, що амбулаторія майже готова до здачі в експлуатацію і в Соколові Пулинського району, але через невиділення місцевою владою коштів на співфінансування цей об’єкт поки що чекає на своє відкриття. Є надія, що новообраний керівник громади якнайшвидше спрямує кошти, й амбулаторія розпочне свою роботу ще нинішнього року.

— А ми зі свого боку докладемо максимум зусиль для того, щоб отримати необхідні державні субвенції для фінансування таких вкрай необхідних закладів соціальної інфраструктури на селі, — підсумував очільник ОДА.