Оперативники спецслужби встановили, що раніше неодноразово засуджений кримінальник із жовтня 2020 року переховувався від правоохоронців за скоєння тяжких злочинів у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Зловмисник причетний до незаконного позбавлення волі людини та завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали фігуранта за місцем тимчасового проживання на одній із баз відпочинку на Рівненщині. Під час затримання зловмисник чинив опір правоохоронцям і намагався втекти. Також у чоловіка вилучено підроблений паспорт громадянина України, який він використовував для конспірації.

Наразі вирішується питання щодо застосування до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється можлива причетність зловмисника до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Спецоперація проводилася співробітниками Управління Служби безпеки України у Рівненській області спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Про це «Голосу України» повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.