Також повідомляється про 159 летальних випадків, одужали 6 786 осіб.

Лідерами за кількістю нових добових випадків стали місто Київ (1 143), Дніпропетровська (808), Одеська (761), Черкаська (755) та Запорізька (734) області.

Під час онлайн-брифінгу очільник МОЗ повідомив, що урядом було виділено кошти на обладнання мобільних шпиталів у Києві, Одесі та Краматорську. За його словами, ці локації було обрано для розгортання додаткових медичних закладів у зв’язку зі стрімким збільшенням кількості хворих. Також він додав, що міністерство перебуває в постійному пошуку варіантів збільшення кількості ліжко-місць.

Водночас М. Степанов повідомив про нестачу медпрацівників окремих спеціальностей для надання допомоги пацієнтам із COVID-19. Тому МОЗом було ініційовано певні зміни у формуванні мобільних бригад, за якими буде дозволено їхню комплектацію лікарями різних спеціальностей.

Зі свого боку очільник МОЗ Максим Степанов у прямому ефірі «Свободи слова» повідомив, що нині спостерігається ускладнення випадків захворювання серед молодих людей, які мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. Окрім того, чиновник наголосив на важливості дотримання протиепідемічних заходів.

«Якщо скасувати всі протиепідемічні заходи, ми побачимо зростання до 20—25—30 тисяч хворих. Потім отримаємо дуже швидко 100% заповненість ліжок у наших лікарнях та колапс медичної системи», — відповів міністр стосовно критики карантину вихідного дня.

Тим часом міністр Олег Немчінов повідомив, що уряд планує масове тестування в червоних зонах країни за допомогою експрес-тестів.