Зробили це через те, що фінансові проблеми останньої кілька попередніх років призводили до зриву опалювального сезону.

Щоб знову не потерпати від холоду, готуючись до зими, понад половина абонентів перейшла на індивідуальне опалення. Мають своє тепло і десять дитсадків та дванадцять шкіл міста. Місцевий бюджет допоміг їм встановити модульні котельні. Попри це ще понад чотири тисячі абонентів користуються централізованим опаленням.

Для допомоги саме таким власникам осель два роки тому була розроблена міська програма підтримки. Вона передбачала, що власники квартир можуть отримати безпроцентну допомогу від 20 до 35 тисяч гривень, залежно від кількості кімнат, на п’ять років за умови, що вони передають у заставу своє житло. Щомісячні виплати за таким кредитом становлять від 330 до 580 гривень. Однак охочих віддавати в заставу свої квартири практично не знайшлося. Торік програмою скористалась лише одна родина.

Наразі на балансі Шепетівського підприємства теплових мереж залишається 17 котелень, які готові до роботи. Уперше за кілька останніх років йому вдалось увійти в опалювальний сезон без скандалів. Це завдяки тому, що нарешті знайдено компроміс із НАК «Нафтогаз України», перед яким місцеві комунальники мали величезні борги. Підприємство теплових мереж дещо зменшило їх, хоча й досі сума залишається доволі значною — майже 31 мільйон гривень. Однак її реструктуризували на п’ять років.

А загалом область зустрічає зимове похолодання зі стовідсотковою готовністю до роботи теплопостачального господарства.

Хмельницька область.