Тепер ні ураганні вітри, ні віялові відключення електроенергії не перешкодять роботі колективу філії Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Маріуполя. За сприяння народних депутатів України тут з’явилося альтернативне джерело енергії — потужний дизель-генератор.

Цією новиною із журналістами газети «Голос України» поділився головлікар Маріупольської станції швидкої допомоги Валерій Закржевський.

— У вересні минулого року ураганний вітер на цілу добу залишив наш медзаклад без світла. Звичайно, в таких умовах дуже важко забезпечити роботу станції, тому що локальні джерела на акумуляторах швидко витрачають ресурс, а нашій службі конче потрібно завжди бути на зв’язку: адже за день диспетчерська приймає до чотирьохсот викликів, — розповів співрозмовник. — Після усунення пошкоджень, спричинених стихією, ми почали пошук альтернативного джерела енергії, яке дало б змогу нам працювати безперебійно.

За словами головного лікаря, спочатку колектив звернувся по допомогу до депутатів маріупольської міськради Олександра Романюка та Ігоря Решетняка. «Наше звернення, в якому було докладно викладено проблему, передали на зустрічі з мешканцями міста народним депутатам України Ірині Геращенко, Ірині Луценко та Марії Іоновій під час їхнього відвідання Маріуполя», — додав керівник станції швидкої допомоги.

Ознайомившись із ситуацією з електропостачанням у філії, народні депутати відгукнулися на прохання. Незабаром на адресу медзакладу прибув необхідний для забезпечення безперебійної роботи всіх служб генератор. Начальник гаража філії Юрій Хрису з фахівцями в короткий строк підготували майданчик для монтажу агрегату. Народні депутати прийняли роботу й зробили пробний пуск. Зауважень до роботи техніки не виникло. Тепер під час будь-яких відключень електроенергії станція, центральна диспетчерська, всі служби, гараж і майстерні будуть забезпечені електрикою і зможуть функціонувати, як зазвичай.

— Нині у стадії завершення проектна документація, потім виконаємо монтаж елементів перемикання, і альтернативне джерело енергії служитиме маріупольцям, — зазначив Валерій Закржевський. — А наш колектив, до якого, я гадаю, приєднаються й усі городяни, висловлює величезну подяку парламентаріям за таку необхідну й оперативну допомогу.

 

Донецька область.