Ігор Матович, прем’єр-міністр Словаччини:

— З коронавірусом потрібно боротися, як колись із комуністами. Це теж були прибульці, які нам псували життя й не давали змоги вільно дихати...

Від чергового:

— Не знаю чому, але на ці слова, а особливо за «вільно дихати», дуже образилась... Росія! Сказала — брехня: комуністи ходили без масок!

Умовивід Лаврова

Сергій Лавров:

— Олексія Навального могли отруїти у двох місцях: або в літаку дорогою з Омська до Німеччини, або безпосередньо в Німеччині...

Від чергового:

— А якщо згадати, хто саме провідував Навального в клініці бундесверу? Правильно, канцлер. А потім усе звернути на Кремль... і, як в 1941-му, напасти на Росію!.. Адже старого мерина не обдуриш!

Ще трохи...

ЗМІ:

— Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт екс-президента-втікача Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18—20 лютого 2014 року....

Від чергового:

— Ще трохи і цей суд поновить Віктора Хвьодоровіча на посаді, віддасть у довічне користування Пересопницьке Євангеліє, на якому він присягався, поверне страусам Межигір’я, а Кілі Азірову віддасть лопату разом із Кабміном!..

А на перехресті — Якимов!

Михайло Якимов, директор Інституту транспортного планування Російської академії транспорту (з виступу на міжнародному конгресі «Організація дорожнього руху в РФ»):

— Перш ніж переймати досвід інших країн, необхідно досліджувати зв’язок організації автобусних зупинок, острівців безпеки й організації перехресть з одностатевими шлюбами. Ось ви показуєте приклад — перехрестя в Стокгольмі. А в Стокгольмі, наприклад, дозволені одностатеві шлюби, а в нас — ні. Ви думаєте, це не пов’язано?..

Від чергового:

— Після цього конгресу всім знайомий вислів заблищить... новою одностатевою гранню: у Росії два лиха — дурні та перехрестя... без одностатевих шлюбів!

Серпом по...

Ігор Гужва, главред «Страна»:

— Проект великого герба України — данина СС «Галичина»... Але навіть якщо залишити збоку «Галичину», все одно постає запитання: чому на ескізі герба є львівський лев, але немає закарпатського ведмедя, буковинського бика, одеського якоря й символів інших регіонів...

Від чергового:

— Цікаво, а які символи запропонував би сам Гужва?.. Що ближче — серцю чи кишені? Серп і молот чи обличчя Д. Вашингтона зі стодоларової купюри!?.


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Фото з Фейсбуку.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.