За словами заступника міського голови Дніпра, директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Андрія Бабського (на знімку), останніми днями обласна влада умисно видає неправильні дані. На 18 листопада, наприклад, було подано таку обласну статистику: в Дніпрі більше шестисот випадків захворюваності на COVID-19.

«Офіційно заявляю, що ця інформація — неправдива. У нас було підтверджено дослідженнями 296 випадків. Така ситуація простежується і декілька попередніх днів. Можна лише здогадуватися, для чого це робиться. Очільники області — пан Олійник (голова облради. — Ред.) та його підлеглі — ймовірно, займаються якимись фінансовими механізмами або зловживаннями з ПЛР-тестуванням. Упевнений, що в цьому так само є і якась політична складова», — зазначає посадовець.

Він також стверджує, що суттєво занижено показник видужання дніпрян. Так, за весь період пандемії захворіли 14 035 людей, з них видужали 9 800. Обласна влада, у свою чергу, дає іншу статистику щодо тих, хто подолав хворобу, — 5600 осіб.

«Загалом у місті вони «загубили» 4 200 пацієнтів, які вже видужали. Вони передають цю інформацію Міністерству охорони здоров’я, вводячи в оману керівництво країни. Це може впливати на прийняття важливих рішень у боротьбі з COVID-19.

Сьогодні в місті на лікуванні 4 246 людей, вдома лікуються 3 560, а в стаціонарах — 686 пацієнтів. Отже, 70% захворілих подолали цю недугу», — зазначає Андрій Бабський.

Голова облради Святослав Олійник прокоментував ситуацію з достовірністю тестів ПЦР в області: «Про рівень правди в статистиці по захворюваності COVID-19. З призначенням МОЗом близько трьох тижнів тому нового директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру пана Вальчука у нас також виникають питання по достовірності статистики. Ми стривожені даною ситуацією і вважаємо це призначення помилковим».

Фото прес-служби Дніпровської міськради.