Глава сербської церкви 5 листопада був прийнятий на лікування до Військово-медичного центру в Белграді з діагнозом «коронавірус». Учора його стан різко погіршився. Усю ніч він був підключений до апарату ШВЛ, але найдосвідченіші лікарі не змогли допомогти. 

Одним із перших свої співчуття Сербській православній церкві та близьким патріарха висловив президент Александр Вучич. «Для мене було честю особисто знати патріарха. Такі особистості ніколи не йдуть від нас», -- написав він. 

Майбутній патріарх Сербської православної церкви народився 28 серпня 1930 року в селі Видова, поблизу міста Чачак. Отримав початкову освіту в рідному селі, після чого закінчив гімназію в Чачаку. Потім вчився в духовній семінарії в Призрені, продовжив навчання на богословському факультеті Белградського університету. На початку січня 2010 року на засіданні Архієрейського Собору в Белграді був обраний на Сербський патріарший престол. Інтронізація Патріарха Сербського Іринея відбулася 23 січня того самого року  в белградському кафедральному соборі Святих Архангелів.