На заході Богдан Марінець продекламував вірш про події на столичному Майдані Незалежності в 2013—2014 роках. Його родичі також брали участь у Революції Гідності.

«Цей вірш передає посил, що треба обстоювати свою точку зору, і кожен громадянин повинен захищати свою державу й обстоювати свої права», — зазначив Богдан Марінець.

Костянтин Куцов брав участь у Революції Гідності в Ужгороді. На початку грудня 2013-го з друзями поїхав до Києва і провів на Майдані Незалежності два місяці. «На початку грудня, після побиття студентів, було досить людно, — згадує чоловік. —

Щодня відбувалися масові зібрання, піші процесії до адміністративних будівель столиці. На кінець грудня активність спала. Але відбувся автопробіг до Межигір’я, а група закарпатців тоді пішки дійшла туди. Це було 28 грудня 2013 року. У січні вже розпочалося силове протистояння».

Своїми спогадами і думками ділилися й інші учасники заходу.

До речі, вечори до Дня Гідності та Свободи проводять в обласній бібліотеці з 2014 року. За словами співорганізатора заходу Віктора Новграді-Леца, це згадка про Героїв Небесної Сотні, данина пам’яті тим, хто віддав життя за незалежність України.

Ужгород.

Фото з відкритих джерел.