За його словами, в цьому документі закладено розумні в даній ситуації витрати на відновлення економіки, підтримку громадян і постраждалих за час пандемії галузей економіки. 

«Бюджет має забезпечити  відновлення економіки після пандемії. Цього року коронавірус завдав удару по бюджету, непередбачені витрати викликала ліквідація наслідків землетрусу в Загребі. Але ми продовжимо надавати підтримку громадянам та економіці», -- прокоментував Пленкович. 

За його словами, песимістичні прогнози про значне падіння ВВП, вочевидь, не підтвердяться. І цей показник знизиться лише на вісім відсотків, що значно менше раніше прогнозованого. «В наступному році ми очікуємо зростання ВВП на п'ять відсотків, у 2022-му -- на 3,4 відсотка й у 2023-му -- на три. А Єврокомісія прогнозує його збільшення на 5,7 відсотка, що є найвищим показником у ЄС», -- наголосив прем'єр.

У проекті бюджету передбачено витрати на рівні 157,9 мільярда кун (20,87 мільярда євро), а загальні доходи заплановано в сумі 147,3 мільярда кун (19,47 мільярда євро).